Gaza

tir, 26 mar 2024

Hamas ændrer ikke standpunkt efter udmelding fra FN

Sikkerhedsrådets resolution kræver foruden en "øjeblikkelig våbenhvile" under den igangværende muslimske fastemåned, ramadanen, frigivelsen af Hamas' gidsler.
Andrew Kelly/Reuters Sikkerhedsrådets resolution kræver foruden en "øjeblikkelig våbenhvile" under den igangværende muslimske fastemåned, ramadanen, frigivelsen af Hamas' gidsler.

Den militante palæstinensiske bevægelse Hamas har ikke ændret standpunkt, når det kommer til en våbenhvile i Gazastriben.

Det oplyser Hamas mandag, efter at FN's Sikkerhedsråd tidligere på dagen vedtog en resolution, som kræver en øjeblikkelig våbenhvile i Gazastriben.

Hamas kræver således stadig, at Israel fjerner sit militær fra Gazastriben, at Israel lader fordrevne palæstinensere vende hjem, og at der udføres, hvad bevægelsen omtaler som en "reel" fangeudveksling.

Sikkerhedsrådets resolution kræver foruden en "øjeblikkelig våbenhvile" under den igangværende muslimske fastemåned, ramadanen, frigivelsen af Hamas' gidsler.

USA afstod fra at stemme for resolutionen, mens de 14 resterende medlemmer af Sikkerhedsrådet stemte for.

Det er første gang, at Sikkerhedsrådet er nået til enighed om at kræve en våbenhvile mellem Israel og Hamas.

Hamas fremlagde i midten af marts et forslag til en våbenhvile, der indebærer løsladelsen af de israelske gidsler i bytte for løsladelsen af en række palæstinensiske fanger.

Indledningsvis vil israelske kvinder, børn, ældre og syge gidsler blive løsladt i bytte for 700-1000 palæstinensere, der tilbageholdes i israelske fængsler, hvis det står til Hamas.

Hamas' forslag skal ifølge bevægelsen selv være del af en omfattende aftale om en våbenhvile, der skal føre til afslutningen af krigen.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har i en udtalelse omtalt Hamas' krav som urealistiske.

I stedet vil Israel ifølge Netanyahu fortsætte med sin offensiv i Gazastriben, indtil Hamas er blevet udraderet.

Over 32.000 har mistet livet i Israels offensiv i Gaza ifølge det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium i området. Omkring 1200 mennesker blev dræbt, da Hamas angreb Israel 7. oktober.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere