Gaza

tir, 02 apr 2024

Organisation stopper arbejde i Gaza efter drab på nødhjælpsarbejdere

Frivillige i et af World Central Kitchens køkkener forbereder mad, som serveres for fordrevne palæstinensere i Rafah 18. marts 2024. (Arkivfoto).
Haithami Imad/Ritzau Scanpix Frivillige i et af World Central Kitchens køkkener forbereder mad, som serveres for fordrevne palæstinensere i Rafah 18. marts 2024. (Arkivfoto).

Syv medarbejdere fra hjælpeorganisationen World Central Kitchen (WCK) er blevet dræbt i et israelsk luftangreb i byen Deir al-Balah i Gazastriben sent mandag.

Det bekræfter WCK i en udtalelse tidligt tirsdag morgen. Tidligere lød dødstallet på fem personer.

Blandt de dræbte er statsborgere fra Australien, Polen, Storbritannien samt en person med dobbelt statsborgerskab i USA og Canada. En palæstinenser er også blandt de dræbte.

WCK skriver i udtalelsen, at den sætter sit arbejde i regionen på pause.

Stifteren af WCK, José Andrés, omtaler drabene på det sociale medie X.

- I dag mistede World Central Kitchen adskillige af vores søstre og brødre i et israelsk luftangreb i Gaza. Mit hjerte er knust, og jeg sørger for de afdødes familier og venner og hele vores WCK-familie, lyder det.

- Den israelske regering må stoppe disse tilfældige angreb. Den må stoppe med at begrænse adgangen til nødhjælp, stoppe med at dræbe civile og nødhjælpsarbejdere og stoppe med at bruge mad som et våben.

Det israelske militær (IDF) undersøger mediekontorets melding om, at mindst fem nødhjælpsarbejdere er dræbt i et luftangreb, skriver det israelske medie Haaretz.

I en meddelelse siger IDF, at det har påbegyndt "en dybdegående undersøgelse på højeste niveau, som skal afdække omstændighederne ved angrebet."

- IDF gør sig store anstrengelser for at sikre sikker levering af humanitær nødhjælp og har arbejdet tæt sammen med WCK i deres vigtige arbejde med at forsyne Gazas befolkning med mad og humanitær hjælp, lyder det videre.

WCK leverer madvarer og tilberedte måltider til mennesker i nød. Sidste måned leverede organisationen mere end 42 millioner måltider i Gazastriben over 175 dage, lyder det fra organisationen.

Organisationen blev stiftet i 2010 af den spansk-amerikanske kok og restaurantejer José Andrés. Her sendte organisationen kokke og fødevarer til Haiti efter et jordskælv.

Organisationen har siden leveret mad til samfund som har været ramt af naturkatastrofer, flygtninge ved den amerikanske grænse, sundhedsmedarbejdere under coronapandemien og befolkningsgrupper i Ukraine og Gaza.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere