Investering

tir, 31 aug 2021

De ti bedste danske erhvervspodcasts

Lyt til de ti bedste erhvervspodcast i Danmark

Podcasts er efterhånden et udbredt underholdningsmedie hos mange danskere. Dette skyldes, at man kan lytte til podcastepisoder på de fleste digitale enheder, når det passer ind. I denne artikel kigger vi på de ti bedste erhvervspodcasts med dansk tale.

I vores travle samfund ser man en tydelig tendens til, at underholdningsmedier bliver mere og mere tilgængelige, og underholdningen skal helst kunne nydes når det passer ind i sin daglige gøremål. Dette har udmundet i en stigning i danske podcastlyttere. Dertil er der udkommet flere typer af podcasts i forskellige genrer. Den store stigning i lyttere har også medført, at der findes flere forskellige erhvervspodcasts, som er interessant for business- og erhvervsinteresserede mennesker.

Vi har udpeget ti erhvervspodcasts i vilkårlig rækkefølge, som fortjener at få mere opmærksomhed. Erhvervspodcastsne dækker blandt andet over iværksætteri, investering samt interviews med spændende erhvervspersonligheder.

Vi anbefaler, at du har hovedtelefoner klar, så du kan give nogle af podcastkreatørende en lyttechance. God fornøjelse.

1. Iværksætterhistorier

Iværksætterhistorier er det første erhvervspodcast vi vil anbefale. Det er også et af de mest populære podcastshows inden for iværksætteri og business. Episoderne handler overordnet om - som navnet antyder - iværksætterhistorier. Historierne kommer fra iværksættere og ildsjæle, som bliver interviewet. Iværksætterne står typisk bag startupvirksomheder, som oftest er under markant udvikling.

Som lytter får man et unikt indblik i podcastgæstens hverdag som iværksætter, hvilke mål og drømme der er for virksomheden, men også hvilke frustrationer der opstår undervejs. Det gode ved Iværksætterhistorier er nemlig, at gæsterne er ærlige og snakker uden filter.

Dertil fortæller gæsterne også hvordan man har formået at gå fra idé til handling og skalering. Sidst men ikke mindst får man også nogle gode råd, hvis man selv er virksomhedsejer, og står med problemer eller beslutninger der skal tages.

Du kan lytte til det seneste afsnit af Iværksætterhistorier herunder på Spotify.

2. Millionærklubben

Millionærklubben er en erhvervspodcast omhandlende aktier og investering. Millionærklubben er en del af euroinvestor, som er ejet af Berlingske Media A/S. Millionærklubben er et hverdagspodcast som bliver sendt om morgenen. Episoderne omhandler aktiemarkedets nuværende situation ved åbning af børser, hvor der ved hvert afsnit er en investeringsekspert med, som kommenterer på de nuværende aktiekurser. Disse eksperter konkurrerer internt om at opnå den største procentøgning i deres porteføljer. Derfor får man også konkrete analyseresultater fra professionelle aktieinvestorer.

Dertil bliver det løbende inviteret andre typer investeringseksperter med i erhvervspodcasten, som fx stammer fra bankbranchen. Her får man også et indblik i bankernes investeringsstrategier, og hvilke områder man bør holde ekstra høje med.

Millionærklubben bliver også streamet på Facebook, hvor man både kan høre og se med i morgenens program.

Millionærklubben er sponsoreret af Saxo Bank, som er en af Danmarks største aktiehandelsplatforme. Dette betyder, at man blandt andet kan følge med i de faste investeringseksperters handler og investering.

Du kan lytte til det seneste afsnit af Millionærklubben herunder på Spotify.

3. LAZZATALKS

LAZZATALKS er en erhvervspodcast fra marketingbureauet LAZZAWEB. Businesspodcasten handler om marketing, ledelse, kultur og arbejdsprocesser. Som lytter får man en 360 graders indsigt i udfordringer ved virksomhedsskalering.

Erhvervspodcasten henvender sig især til lyttere med interesse for digital markedsføring, og generel ledelse indtil videre. Da erhvervspodcasten kun har et mindre antal episoder, som dækker over mange forskellige emner, så er det svært at vurdere det fulde potentiale for hvilken retning de næste episoder tager.

Med LAZZAWEBS kompetencer inden for marketing og erfaring inden for skalering af virksomhed, så kan man være sikker på at få nogle gode erfaringer og historier, samt brugbare tips.

Du kan lytte til det seneste afsnit af LAZZATALKS herunder på Spotify.

4. Aktier i Fokus

Aktier i Fokus er en podcast hvor værterne dykker ned i virksomhederne bag ved aktierne, snakker med forskellige topledelser og prøver at forstå hvordan virksomheder fungerer, hvilke produkter de laver og hvordan de skaber vækst. Som lytter får du en bedre forståelse for de virksomheder du kender, og opdager nye interessante aktier der måske i fremtiden kan føre til en investering.

Du kan lytte til det seneste afsnit af 'Aktier i Fokus' herunder på Spotify.

5. Tomas og Cheferne

Tomas og Cheferne er en erhvervspodcast af Tomas Zhang Mathiesen. Det er en podcast, som giver et eksklusivt indblik i nogle af landets største erhvervsledere og erhvervschefers liv og karriere, på tværs af industrier og brancher.

Tomas taler i hvert afsnit med en ny chef, som fortæller om vejen til chefstillingen, og hvilke karrierevalg der har affødt lederrollen. Dertil hører man også om chefernes synsvinkel på deres job og branche.

Det unikke ved 'Tomas og Cheferne' er, at man kan lytte til nogle spændende erhvervspersonligheder, som man normalt ikke hører eller ser meget til i medierne. Det er oftest kun i avisartikler, at man kan læse om cheferne, og der er det ydermere sjældent, at man dukker ned i den mere personlige rejse.

Du kan lytte til det seneste afsnit af 'Tomas og Cheferne' herunder på Spotify.

6. Fremtidsfabrikken

Fremtidsfabrikken er en erhvervspodcast, som primært handler om iværksætteri og teknologi. Som lytter får man altid god energi og højt humør i ørerne. Podcastepisoderne dækker over de nyeste tendenser, udfordringer og teknologierne i startupmiljøet i Danmark.

Fremtidsfabrikken henvender sig til iværksættere, investorer og teknologieksperter. Dertil er mange af gæsterne også iværksættere. Man kan fx høre podcastepisoder med gæster såsom serieiværksætteren Mads Peter Veiby, investoren Mia Wagner fra Løvens Hule og iværksætteren Jonas Højmark, som også er kendt fra TV.

Med det store line-up af fantastiske ildsjæle i dansk erhvervsliv, så får man rigtig god underholdning i ørerne. Ydermere kan man få anbefalinger og gode råd.

Du kan lytte til det seneste afsnit af 'Fremtidsfabrikken' herunder på Spotify.

7. Ejendomsinvestoren

Ejendomsinvestoren er en erhvervspodcast der handler om personlig økonomi, ejendomsmarkedet og ejendomsinvesteringer. Ejendomsinvestoren er Lars Horsbøl, som også fungerer som podcastvært. Dertil er Lars Horsbøl også forumindehaver inde på www.ejendomsinvestoren.dk.

I erhvervspodcasten vendes forskellige investeringsstrategier, den økonomiske cyklus, en investors mindset samt vitale detaljer omkring lånestrukturer, forhandlinger, lead-generation, juridiske dokumenter og meget mere.

Som lytter kan man forvente en god stemning, og genialt indhold. Dertil kan man også stille Lars Horsbøl spørgsmål, eller komme med gode idéer og feedback. Dette gør, at Lars Horsbøl interagerer med lytterne i erhvervspodcasten.

Du kan lytte til det seneste afsnit af 'Ejendominvestoren' herunder på Spotify.

8. Ledelse med vilje

'Ledelse med vilje' er en erhvervspodcast som er udgivet af erhvervsmediet www.lederstof.dk. Erhvervsmediet er ejet af Lederne, som er Danmarks største interessefællesskab for ledere med mere end 110.000 medlemmer.

I erhvervspodcasten kan man lytte til en samtalerække af med nogle af Danmarks dygtigste og mest markante ledere. I hvert afsnit deltager en gæst, som fortæller om deres ledelse i erhvervslivet, og hvilke beslutninger der har været afgørende.

I erhvervspodcastepisoderne kan man blandt andet lytte til samtaler med unikke ledere, såsom Hofmarskal Kim Kristensen, Flemming Lentfer og Eva Berneke. Det er sjældent, at store erhvervsledelsespersonligheder såsom en forsvarschef eller hofmarskal optræder i medier, og det gør det kun ekstra spændende, at lytte til 'Ledelse med vilje'.

Du kan lytte til det seneste afsnit af 'Ledelse med vilje' herunder på Spotify.

9. Ophelia Invest Talks

Ophelia Invest Talks er en erhvervspodcast, hvor man kan lære at investere. Erhvervspodcasten udkommer to gange ugentligt, og hver episode varer cirka 30 minutter. Ophelia Invest Talks henvender sig særligt til private med interesse for investering, opsparing og generel privatøkonomi.

I podcastepisoderne kan du som lytter lytte til emner inden for aktieanalyser, megatrends, makroøkonomi, økonomisk frihed, bæredygtig investering, børspsykologi, minimalisme, børneopsparing og meget mere. Du kan få en masse viden, som du kan benytte i din investeringsstrategi.

Podcastværten er Sarah Ophelia Møss, som interviewer forskellige investeringseksperter. Dertil deler Sarah ud af sine egne erfaringer og viden på en måde, som er nem at forstå. Det er vigtigt at påpege, at man altid søger at give ordet til de mange aktører, der er på feltet og lader dem fortælle om deres viden og erfaring.

Du kan lytte til det seneste afsnit af 'Ophelia Invest Talks' herunder på Spotify.

10. Adfærd

Den sidste erhvervspodcast som vi anbefaler, er 'Adfærd'. Denne erhvervspodcast er en smule anderledes end de andre anbefalinger, da den handler om hvorfor mennesker gør, som de gør, og hvordan man kan forandre mennesker. Podcastværten er Morten Münster, forfatteren bag den populære bestsellerbog 'Jytte fra marketing'.

I hver episode ringer Morten Münster til en ekspert, ildsjæl eller praktiker, der ved noget om forandringer og adfærd hos mennesker. De medvirkende er kendte personligheder såsom Sara Blædel, magtfulde CEO's og kendte serieiværksættere såsom Martin Thorborg.

I erhvervspodcasten bliver man som lytter blandt andet klogere på, hvordan man simplificerer sin organisation.

Du kan lytte til det seneste afsnit af 'Adfærd' herunder på Spotify.

Hvad er en erhvervspodcast?

Hvad er en erhvervspodcast?

Hvad er en erhvervspodcast?

En erhvervspodcast er et lydmedie, som fungerer ligesom et radioprogram. En podcast kan høres på elektroniske enheder, såsom mobil, tablet eller computer. Man kan høre en podcast, når det passer ind. Der findes mange forskellige typer af podcast, i forskellige genrer. Det kan være lige fra store podcastproduktioner fra etablerede mediehuse, til to venner som blot har en samtale med et minimalistisk podcastudstyr, som ønsker at snakke om investeringer.

Hvor kan man lytte til erhvervspodcasts?

Man kan lytte til erhvervspodcasts på mobiltelefoner, tablets og computere. Dertil kan man lytte på forskellige applikationer, såsom Spotify, Podimo eller DR. Der findes et hav af podcastudbydere, hvor nogle er gratis, og nogle koster penge.

Hvis du er interesseret i at læse mere om iværksætteri, så har vi skrevet flere artikler her.

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere