Iværksætter

søn, 24 okt 2021

Otte podcast om iværksætteri som du skal høre

Ti podcast om iværksætteri som du skal høre

I denne artikel har vi udvalgt otte podcasts om iværksætteri, som vi anbefaler til dig som interesserer dig for iværksætteri, og gode iværksætterhistorier fra iværksættere. Alle anbefalinger er i vilkårlig rækkefølge.

Iværksætterhistorier

Den første danske podcast, som vi anbefaler er den mest populære inden for iværksætteri. Iværksætterhistorier går helt tilbage til 2017, og har med over hundrede afsnit haft stor succes med at formidle spændende historier fra inspirerende iværksættere i Danmark, der har formået at skabe succes. Dog er alt indholdet ikke kun blær. Man får nemlig også en unik indsigt i iværksætterejsen.

Iværksætterdrømme

Den næste danske podcast, som vi anbefaler er 'Iværksætterdrømme'. I podcasten nævnes det, at 'Iværksætterdrømme' ikke blot er endnu en iværksætterhistorie, men derimod en fortælling om ens oplevelser ved at være iværksætter, og hvordan livet egentlig ser ud de første mange år. Essensen er, at alle medværter og værten er i gang med at bygge deres egne virksomheder op, og dermed har fingeren på pulsen så meget som man overhovedet kan have.

Sæt i gang

Den tredje anbefalingsværdige podcast, som handler om iværksætteri kommer fra Vækstfonden. De har samlet nogle af landets bedste eksperter, og mest interessante virksomheder for at erfaringsdele til nyopstartede iværksættere, så de kan få inspiration og tips og tricks til egne virksomheder. Der tages fat i problemstillinger og emner, der har relation til virksomhedsoprettelse. Vi har i øvrigt skrevet et indlæg om de forskellige virksomhedstyper, som du kan læse her.

Godt på vej - En podcast om iværksætteri

Den næste podcast i rækken kommer fra Morten og Morten. Den hedder 'Godt på vej' og handler om iværksætteri. Morten Andersen ejer reklamebureauet Skarpt og Morten Kyvsgaard ejer Kyvsgaard Kommunikation. Udover at være fælles om podcasten 'Godt på vej' ejer de to iværksætterværter også webshoppen Ulstrupholm Glutenfri. Derfor er det to erfarne entreprenører, som har erfaring inden for iværksætteri.

Fremtidsfabrikken

'Fremtidsfabrikken' er en mere nichepræget iværksætterpodcast, som handler om tendenser og udfordringer inden for teknologier i startupmiljøer. Værterne hedder Lars Horsbøl og Eske Gerup, som begge er erfaringsrige nysgerrige herre, der hiver store og respekterede teknologientreprenører med ind i episoderne.

Selvstændig

'Selvstændig' er en podcast med værterne Rikke Laulund & Sisse Karlsson, som begge er soloselvstændige. Efter eget udsagn har de begge oplevet at få ensomhedseksem, og har begge været igennem diverse dilemmaer, som fx kunne være kundehåndtering, succeskriterier, salgs-mind-set eller prissætning.

Da de begge undersøgte muligheden for at lytte til podcast der netop berørte nogle af de lidt tvivlsomme emner, som man skal tage som selvstændig, så var der ikke rigtig det de eftersøgte. Derfor tog de sagen i egen hånd, og har fået opbygget en god podcast om selvstændighed.

Bliv kvindelig iværksætter

Den næste podcast er fra Majbrit Kirkegaard og hedder 'Bliv kvindelig iværksætter'. Som du nok kan læse på titlen, så henvender denne podcast sig primært til kvinder. Grunden til at Majbrit Kirkegaard lavede denne podcast var, at hun havde mødt mange kvinder der ligesom hende gerne ville finde friheden, passionen og overskuddet i det de foretager sig, men at få kvinder tør at tage springet.

I episoderne undersøges det, hvorfor nogle kvinder vælger at blive iværksættere, mens andre kun drømmer om at blive det. Dertil fokuseres der også på, hvad der skal til at få flere kvinder til at finde modet til at blive selvstændige.

I episoderne medvirker nogle kvindelige iværksættere, som fortæller deres historie, og hvorfor de tog springet og blev iværksættere.

Busigirl Podcast

Terese Ask står bag podcasten 'Busigirl Podcast', som udgiver nye episoder hver fredag. I episoderne kan du lytte til emner såsom selvtillid, økonomi, motivation og networking. Udover podcasten står Terese Ask også bag Impression PR og Copenhagen Rosé Festival.

Vi har i øvrigt også skrevet en artikel om ti erhvervspodcasts, som vi anbefaler at lytte til. Du kan læse denne artikel ved at klikke nedenunder.

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere