Nyheder

tir, 30 maj 2023

Analytiker før flyveledermøde: Ny ledelse kan øge parters tillid

kontroltårnet i Københavns Lufthavn (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Med udskiftning i Naviairs bestyrelse er der på lidt længere sigt åbnet en "dør på klem" for en løsning på flyvelederkonflikten, som har påvirket tusindvis af passagerer.

Men på kort sigt er håbet ikke stort.

Sådan lyder det fra Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, op til et møde tirsdag mellem konfliktens parter - lufttrafiktjenesten Naviair og flyveledernes fagforbund, Datca.

- Hvis ser på de positive ting i det her, så har der været ledelsesskift hos Naviair, og det åbner en dør på klem for, at tilliden mellem ledelse og medarbejdere kan blive genoprettet, siger luftfartsanalytikeren.

Der er i øjeblikket mangel på flyveledere i Københavns Lufthavn, og det har ført til en konflikt mellem Naviair og Datca.

Naviair vil gerne have flyvelederne til at tage flere ekstravagter, hvorimod flyvelederne mener, at ekstravagterne har fået et for stort omfang.

Branchen frygter, at også sommerens rejsemåneder bliver påvirket.

Sidste uge blev det meddelt, at DSB's topchef, Flemming Jensen, skal være ny bestyrelsesformand i Naviair.

Det kan give håb om fremdrift på længere sigt, mener Jacob Pedersen. Men han har få forventninger til et egentligt gennembrud i tirsdagens forhandlinger på grund af den økonomiske ramme.

- Det ser desværre ud til, at parterne stadigvæk er ret fastlåste, siger han.

Han mener, at der mangler nogle "af de allervigtigste byggesten, der skal til for at få flyvelederne til at tage ekstravagter igen".

- Politikerne har svært ved at træde i karakter og rykke ind i det her problem og sikre, at Naviairs økonomiske ramme bliver forhøjet henover de næste år, siger han.

Dermed mener Jacob Pedersen heller ikke, at man skal lægge alt for meget i de ellers positive signaler fra parterne sidste uge.

Her blev det meddelt, at Naviair ville sende et nyt forhandlingsoplæg, som skal drøftes tirsdag.

Men det ændrer i hans øjne ikke på de egentlige problemer.

- Det egentlige problem er at få øget den økonomiske ramme til Naviair, så Naviair har mulighed for i de næste år at uddanne flere flyveledere, så dem, der er i dag, bliver fri for at skulle tage alle ekstravagterne fremover, siger han.

Den snart forhenværende bestyrelsesformand i Naviair, Anne Birgitte Lundholt, stopper i selskabets bestyrelse ved selskabets generalforsamling i juni.

/ritzau/

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere