Nyheder

fre, 02 jun 2023

Coop giver leverandører skylden for høje fødevarepriser

COOP i Albertslund. (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Supermarkedsgiganten Coop vil presse leverandører til at sænke priserne på fødevarer hurtigst muligt.

Det skyldes ifølge koncernen, at indkøbspriserne er skyhøje og fortsætter med at stige, til trods for at priserne på råvarer, energi og transport er lavere nu end for et år siden.

Det skriver dagligvarehandlen.dk.

Over for mediet giver kommerciel direktør Jeff Salter udtryk for, at man er klar til "at gå meget langt over for dem, der ikke er lydhøre og rimelige".

- Ultimativt, så kan det indebære, at vi fjerner nogle produkter fra vores butikker. Det kan også indebære, at vi stopper nogle kampagner, siger han til Ritzau.

Over det seneste år har Coop brugt mange ressourcer på at regne prisstigningerne efter, for at undersøge om de var begrundet i reelle omkostningsstigninger.

- Vores undersøgelser viser, at en lang række af prisstigningerne er helt dokumenterbare, og der synes jeg også, at vi har haft et godt samarbejde om at få den klarhed.

- Nu ved vi så også, at en række af de samme priser falder. Og så skal vi selvfølgelig have den samme klarhed, og det skal have konsekvenser for priserne, siger Jeff Salter.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan de høje priser fra leverandører skyldes, at de sidder fast i nogle lange og dyre energikontrakter. Det kan medføre en vis forsinkelse i prisstigningerne.

Jeff Salter forklarer, at det også er noget, man er helt bevidst om i Coop.

- Det er jo helt fair. Ligesom der kan være nogle høstvarer, hvor man også sætter prisen for en lang periode ad gangen, og man kan være fanget i nogle kontrakter, siger han.

Tilbage i marts lød meldingen fra flere fronter, at der var prisfald på vej i flere af de danske supermarkeder, da man var begyndt at se lavere priser hos leverandørerne.

Udmeldingen kom fra både butikskæden Lidl, og supermarkedskoncernerne Dagrofa og Salling.

Det var ikke noget, man kunne nikke genkendende til i Coop.

/ritzau/

Andre læser også

Russisk politi anholder over 130 efter Navalnyjs begravelse Der er foretaget anholdelser i 19 byer i Rusland efter oppositionsleders begrave... Læs mere
USA vil kaste nødhjælp ned over Gaza med fly USA arbejder fortsat på en våbenhvile, så der kan køres nødhjælp ind i Gaz... Læs mere
Dansk ambassadør: Enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse Der var et enormt sikkerhedsopbud ved Navalnyjs begravelse, siger dansk ambassad... Læs mere
Elon Musk sagsøger OpenAI og Sam Altman Sam Altman stiftede i 2015 OpenAI med blandt andre Elon Musk. OpenAI skulle vær... Læs mere
Christian Falck Wolff vinder Årets Pressefoto med billede fra tyske Lützerath Et billede, hvor betjente bevogter området omkring en kulmine i Lützerath, er ... Læs mere