Nyheder

fre, 02 jun 2023

Coop giver leverandører skylden for høje fødevarepriser

COOP i Albertslund. (Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Supermarkedsgiganten Coop vil presse leverandører til at sænke priserne på fødevarer hurtigst muligt.

Det skyldes ifølge koncernen, at indkøbspriserne er skyhøje og fortsætter med at stige, til trods for at priserne på råvarer, energi og transport er lavere nu end for et år siden.

Det skriver dagligvarehandlen.dk.

Over for mediet giver kommerciel direktør Jeff Salter udtryk for, at man er klar til "at gå meget langt over for dem, der ikke er lydhøre og rimelige".

- Ultimativt, så kan det indebære, at vi fjerner nogle produkter fra vores butikker. Det kan også indebære, at vi stopper nogle kampagner, siger han til Ritzau.

Over det seneste år har Coop brugt mange ressourcer på at regne prisstigningerne efter, for at undersøge om de var begrundet i reelle omkostningsstigninger.

- Vores undersøgelser viser, at en lang række af prisstigningerne er helt dokumenterbare, og der synes jeg også, at vi har haft et godt samarbejde om at få den klarhed.

- Nu ved vi så også, at en række af de samme priser falder. Og så skal vi selvfølgelig have den samme klarhed, og det skal have konsekvenser for priserne, siger Jeff Salter.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan de høje priser fra leverandører skyldes, at de sidder fast i nogle lange og dyre energikontrakter. Det kan medføre en vis forsinkelse i prisstigningerne.

Jeff Salter forklarer, at det også er noget, man er helt bevidst om i Coop.

- Det er jo helt fair. Ligesom der kan være nogle høstvarer, hvor man også sætter prisen for en lang periode ad gangen, og man kan være fanget i nogle kontrakter, siger han.

Tilbage i marts lød meldingen fra flere fronter, at der var prisfald på vej i flere af de danske supermarkeder, da man var begyndt at se lavere priser hos leverandørerne.

Udmeldingen kom fra både butikskæden Lidl, og supermarkedskoncernerne Dagrofa og Salling.

Det var ikke noget, man kunne nikke genkendende til i Coop.

/ritzau/

Andre læser også

Antallet af unge uden job og uddannelse er stagneret 6,3 procent af de 15 til 24-årige havde hverken job eller uddannelse i 2023. De... Læs mere
Valgplakater fik kort levetid i København før gerningsmænd rev dem ned Der er tale om plakater fra partier som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Mod... Læs mere
Messerschmidt vil forlade klimaloven i dag hvis ministeren ønsker det Hvis klimaminister Lars Aagaard er træt af DF i aftalen om klimaloven, er Messe... Læs mere
SF erkender: Plan om Kosovo-fængsel er en dårlig ide Forsøget på at leje fængselspladser i Kosovo er fortsat besværet, og nu er d... Læs mere
Partier opfordrer DF til at forlade klimalov efter trussel Dansk Folkeparti skal være velkommen til at forlade klimaloven, for de bidrager... Læs mere