Nyheder

tor, 25 maj 2023

EU godkender fusion mellem Credit Suisse og UBS

EU godkender fusion mellem Credit Suisse og UBS (Pierre Albouy/Reuters)

Der er ikke noget til hinder for at gennemføre fusionen mellem storbanken Credit Suisse og rivalen UBS. Det har EU-Kommissionen torsdag konkluderet.

Godkendelsen er givet "ubetinget", fastslår EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

EU-Kommissionen har vurderet fusionen for at sikre, at den ikke giver problemer for konkurrencen i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). EØS omfatter ud over EU-landene også Norge, Island og Liechtenstein.

Meldingen kommer efter nogle turbulente måneder for den schweiziske storbank. I foråret begyndte kunder hurtigt at trække penge ud af Credit Suisse, efter at banken blev ramt af den markedsuro, som fulgte af kollapset i amerikanske Silicon Valley Bank.

I årets første tre måneder blev der trukket cirka 61 milliarder schweizerfranc i nettoaktiver ud af banken. Det svarer til omkring 464 milliarder kroner.

Det sendte den 167 år gamle institution ud i krise og tvang den schweiziske regering til at organisere en redningsaktion.

Det endte med, at UBS købte Credit Suisse for tre milliarder schweizerfranc. Det svarer til cirka 22,8 milliarder danske kroner. Derudover har UBS indvilget i at påtage sig op til fem milliarder schweizerfranc i tab.

Det er den fusion, som nu får grønt lys fra EU-Kommissionen.

- EU-Kommissionen vurderer, at fusionen ikke vil reducere konkurrencen betydeligt på de markeder, hvor bankernes aktiviteter overlapper hinanden, skriver EU-Kommissionen.

Ifølge EU-Kommissionen vil den fusionerede storbank fortsat stå over for et "betydeligt konkurrencepres fra en bred vifte af konkurrenter".

- Herunder adskillige store globale banker såvel som specialiserede udbydere og stærke lokale aktører. Kommissionen konkludere derfor, at den foreslåede fusion ikke ville rejse konkurrencemæssige problemer, skriver EU-Kommissionen.

UBS og Credit Suisse har begge hovedkvarter i Schweiz. De tilbyder begge en række af de samme tjenester inden for blandt andet og bankydelser til virksomheder.

/ritzau/

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere