Nyheder

fre, 23 jun 2023

Grete Christensen går af som formand for Dansk Sygeplejeråd

Faglig 1. maj i Fælledparken (Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Grete Christensen stopper som formand i Dansk Sygeplejeråd (DSR) efter 25 år i organisationen og 14 år på posten som formand.

Det oplyser Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

- Jeg er stolt sygeplejerske, og jeg har hver dag forsøgt at finde løsninger på alle vores udfordringer. Nu kan jeg mærke, at det er tid til, at der sker noget andet.

Grete Christensen er for sin tid i DSR kendt for at have stået forrest i flere konflikter.

Senest var i 2021, hvor sygeplejerskerne og landets kommuner og regioner skulle forhandle overenskomst. Her opfordrede Grete Christensen i første omgang til, at sygeplejerskerne takkede ja til den indgåede aftale.

Det ville et flertal af sygeplejerskerne dog ikke, hvilket førte til en over ti uger lang strejke. Regeringen greb ind i konflikten, og det endte med, at sygeplejerskerne ikke fik den lønstigning, de ønskede.

Grete Christensen var også med til at lægge sporene til at finde løsninger i de kommende overenskomstforhandlinger i 2024.

Den afgående formand mener, at det er bedst for Dansk Sygeplejeråd, at der kommer en ny formand.

- Jeg tror på, at det vil betyde noget for samspillet med vores samarbejdspartnere og arbejdsgivere. Og jeg tænker efterhånden, at det er det eneste, vi ikke har prøvet, så måske er det, der skal til, lyder det fra Grete Christensen i pressemeddelelsen.

Men beslutningen om at stoppe et også båret af et personligt ønske, fremgår det af pressemeddelelsen.

- På mandag er det 25 år siden, at jeg blev valgt som 1. næstformand i DSR. Det har været naturligt at gøre min situation op og kigge mig selv i spejlet.

- Det handler om at være troværdig og ærlig, og jeg kan mærke, at jeg ind i mellem ikke har den energi, som der skal til, og så er det tid til at lade nye kræfter komme til, lyder det.

Efter planen går processen med at få valgt en ny forperson i gang. Vedkommende skal overtage posten fra 1. oktober.

/ritzau/

Andre læser også

Guld: En tidssvarende investering og smedning af elegance Guld har altid været et symbol på rigdom, magt og skønhed. Fra tidernes morge... Læs mere
Folketinget godkender flere penge til kongehuset efter tronskifte Kongehuset skal udvikle sig, og det vil koste, hvorfor Folketinget ønsker at af... Læs mere
Minister om EM-arrangementer på storskærm: TV 2 har betalt i dyre domme EM starter om to uger, men det bliver uden større arrangementer uden for barer ... Læs mere
Medie: Mærsk og DSV er blandt sidste fire mulige købere af tysk gigant I kommende uger kan budgivere give bindende bud på DB Schenker, lyder det fra D... Læs mere
Venstre-kandidat trækker sig kort før valg efter russerhistorier Med under to uger til valgdagen har Alexandra Sasha trukket sig kandidat. Det sk... Læs mere