Politik

tir, 19 mar 2024

V-formand afviser regeringskrise: Slå koldt vand i blodet

Mads Fuglede meddelte klokken 9 tirsdag til Venstre-formand Troels Lund Poulsen, at han skifter til Danmarksdemokraterne. (Arkivfoto).
Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix Mads Fuglede meddelte klokken 9 tirsdag til Venstre-formand Troels Lund Poulsen, at han skifter til Danmarksdemokraterne. (Arkivfoto).

Vejen til et flertal er blevet langt mere kompliceret for regeringen, men regeringens liv er ikke truet af Mads Fugledes skifte til Danmarksdemokraterne.

Det mener i hvert fald Venstres formand, Troels Lund Poulsen, som i morges gik om bord på et fly uden bekymringer, men som landede til meldingen om et tabt mandat.

- Nu tror jeg, at man skal slå koldt vand i blodet. Først og fremmest så har vi jo opbakning - i tilfælde af en mistillidsdagsorden - fra de nordatlantiske mandater, siger Troels Lund Poulsen, da han lander i Tyskland.

Troels Lund Poulsen havde modtaget en mail fra Mads Fuglede klokken 9, mens han sad i flyet på vej mod basen Ramstein i Tyskland. Den besked kunne han først læse, da han landede omkring klokken 9.10.

Kort efter holdt han et kort pressemøde for den medrejste presse.

- Det er jeg selvfølgelig ked af. Jeg har lige fået det at vide, da vi landede. Jeg vil gerne sige tak til Mads for den indsats, han har gjort for Venstre. Og så må vi jo tage det herfra.

- Jeg havde selvfølgelig gerne været foruden, at vi skulle miste et medlem af folketingsgruppen, siger Troels Lund Poulsen.

Mads Fuglede har begrundet sit pludselige partiskifte med, at han fra start har været imod, at Venstre gik med i midterregeringen, og at han også er imod en CO2-afgift på landbruget.

- Der har været forskellige holdninger til CO2-afgift, men jeg har i hvert fald ikke været af den opfattelse, at Mads Fuglede ønskede at forlade Venstre på baggrund af en CO2-afgift.

Troels Lund Poulsen siger videre, at der var opbakning i Venstres folketingsgruppe, da regeringsgrundlaget med en CO2-afgift blev forhandlet på plads.

Fraregnet de nordatlantiske mandater har regeringen nu 86 mandater, mens oppositionen har 87 mandater.

Regeringen har dog en stemmeaftale med løsgænger Jon Stephensen, der får regeringens mandater op på 87.

Det sidste mandat i Folketinget er løsgænger Mike Fonseca.

Troels Lund Poulsen svarede tirsdag formiddag uden om på spørgsmålet om, hvorvidt regeringen nu vil forsøge at lave en stemmeaftale med Mike Fonseca også.

- Vi laver forskellige politiske aftaler med de partier, der er, så jeg vil gerne afdramatisere hele det der spørgsmål om, hvorvidt regeringens liv er i fare, siger han.

Kilde: /ritzau/<b

Andre læser også

Aagaard skuffet over manglende reduktioner i COP-aftale Fokus på reduktioner af drivhusgasser gled ud af den endelige aftaletekst til s... Læs mere
Klimatopmøde ender med billion-mål for klimahjælp til ulande Efter hårde forhandlinger på FN's klimatopmøde COP29 er et nyt mål for klima... Læs mere
Indien modsætter sig netop vedtaget COP-aftale Efter vedtagelsen af et nyt mål for klimafinansiering på FN's klimamøde skød... Læs mere
Verdens lande vedtager handelssystem med klimakreditter Med klimakreditter kan man betale for tiltag andre steder, der sænker udledning... Læs mere
Aagaard langer ud efter COP-formandskab i kaotisk slutspurt COP-formandskab har lavet elendig involvering af fattige lande, siger Aagaard ef... Læs mere