Tech

man, 10 jun 2024

Apple lancerer kunstig intelligens i iPhone og iPad

Apples administrerende direktør, Tim Cook, ved præsentationen i Cupertino. Virksomheden lancerer integration af kunstig intelligens i en række styresystemer til virksomhedens produkter.
Nic Coury/Ritzau Scanpix Apples administrerende direktør, Tim Cook, ved præsentationen i Cupertino. Virksomheden lancerer integration af kunstig intelligens i en række styresystemer til virksomhedens produkter.

Teknologivirksomheden Apple integrerer kunstig intelligens i en række styresystemer til produkter som iPhone, iPad og computere.

Det fortæller virksomheden på en præsentation i Cupertino i den amerikanske delstat Californien mandag.

Apple kalder den integrerede kunstige intelligens Apple Intelligence.

Den kunstige intelligens vil kunne bruges i en række apps og funktioner på virksomhedens enheder.

Det har længe været rygtet, at Apple ville integrere kunstig intelligens i styresystemer, da mange af dets konkurrenter - som Meta, Google og Samsung - allerede har AI-integration i flere af deres produkter.

På dagens præsentation har Apple præsenteret nyheder om IOS 18 til iPhones, watchOS 11 til AppleWatch og Mac OS Sequoia til Macbook og iMac.

Ud over nyheden om AI-integration kom det blandt andet også frem, at Apple vil tilføje det den såkaldte RCS-messaging (Rich Communication Service).

Det betyder, at man i fremtiden får mulighed for at sende billeder i høj opløsning og lave gruppechats med telefoner, som ikke har et Apple-styresystem, men eksempelvis bruger Android-styresystemet.

De nye opdateringer vil blive tilgængelige for almindelige brugere til efteråret. Allerede fra næste måned kan de blive tilgået i en såkaldt beta-version, som kan indeholde fejl og mangler.

Ved præsentationen er også Sam Altman, der er administrerende direktør i OpenAI, som særligt er kendt for ChatGPT, der er en såkaldt stor sprogmodel, der kan generere svar på brugeres spørgsmål.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere