Tech

fre, 01 mar 2024

Meta vil ikke længere betale for nyheder i tre lande

Facebookejeren Meta har flere gange været oppe at toppes med Australien, fordi landet kræver, at selskabet betaler udgiverne af nyheder for at lægge platform til nyhederne. (Arkivfoto).
Francis Mascarenhas/Reuters Facebookejeren Meta har flere gange været oppe at toppes med Australien, fordi landet kræver, at selskabet betaler udgiverne af nyheder for at lægge platform til nyhederne. (Arkivfoto).

Meta, der ejer de sociale medier Facebook og Instagram, siger, at selskabet ikke længere kommer til at indgå kommercielle aftaler vedrørende traditionelt nyhedsindhold i Australien, Frankrig og Tyskland.

Det meddeler techgiganten i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- For at sikre, at vi fortsætter med at investere i produkter og tjenester, der driver brugerengagement, vil vi ikke længere indgå nye kommercielle aftaler om traditionelt nyhedsindhold i disse lande eller tilbyde nye Facebookprodukter specifikt til nyhedsudgivere i fremtiden, lyder det fra selskabet.

Facebookejeren har flere gange været oppe at toppes med Australien, fordi landet kræver, at selskabet betaler udgiverne for deres indhold.

- Metas beslutning om ikke længere at betale for nyhedsindhold i et flertal af jurisdiktioner repræsenterer et svigt af bæredygtigheden for australske nyhedsmedier, siger Australiens vicefinansminister i en udtalelse.

Han tilføjer, at regeringen nu vil bede om rådgivning i sagen fra finansministeriet og den Australske Konkurrence- og Forbrugerkommission ( ACCC).

Michael Miller, som er bestyrelsesformand for mediegiganten News Corp i Australien, udtaler sig fredag også om Metas udmelding.

Selskabets beslutning truer overlevelsesevnen for dele af industrien og er et eksempel på Metas enorme magt på markedet, lyder det herfra.

I 2021 indførte Australien et tiltag, der skulle påkræve selskaber som Meta at betale medier for tilladelse til at lægge platform til deres nyheder.

Amerikanske techselskaber sagde, at den slags tiltag var uholdbare for deres forretningsmodeller.

Også dengang truede Meta med at begrænse sine produkter som følge af tiltaget. Her endte selskabet dog med at indgå aftaler med australske medier.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Erhvervslivet vil styrke Storbritannien-samarbejde efter Trump-torden EU vil stå stærkere over for USA, hvis man øger samarbejdet med Storbritannie... Læs mere
Regeringspartier søger svar på hvornår ulve kan skydes Det skal afklares nærmere, hvornår ulve kan reguleres, lyder det fra ordfører... Læs mere
Løkke har talt med USA's Rubio om at drøfte arktisk sikkerhed Dansk udenrigsminister har fredag talt med sin amerikanske pendant i 20 minutter... Læs mere
Novo-aktien stiger syv procent efter lovende nyt om vægttabsmiddel Studie viser vægttab på 22 procent efter 36 uger med Novos nye vægttabsmiddel... Læs mere
ATP sætter gang i uafhængig evaluering af investeringer Ekspertgruppe skal evaluere pensionsselskabet ATP's investeringer efter kritik a... Læs mere