Udland

tor, 21 mar 2024

Bank i afghanske Kandahar angribes af selvmordsbomber

En dræbt person i Kandahar er omgivet af sin familie, efter at en selvmordsbomber torsdag har udløst sin sprængladning i en bank i den sydlige afghanske by Kandahar.
Sanaullah Seiam/Ritzau Scanpix En dræbt person i Kandahar er omgivet af sin familie, efter at en selvmordsbomber torsdag har udløst sin sprængladning i en bank i den sydlige afghanske by Kandahar.

En selvmordsbomber har torsdag dræbt adskillige mennesker i den afghanske by Kandahar.

Ifølge en embedsmand i provinsen er der 3 dræbte og 12 sårede, men en anonym hospitalskilde sætter tabstallet langt højere.

- Mirwais-hospitalet har modtaget 20 dræbte mennesker siden denne morgen efter eksplosionen, siger kilden, der udtaler sig anonymt på grund af frygt for repressalier ved at udtale sig til medier.

Også det russiske nyhedsbureau Tass har med det iranske nyhedsbureau Tasnim som kilde meldt, at angrebet skulle have kostet mindst 20 livet.

Men det er ikke officielt bekræftet.

Talibans myndigheder beskylder Islamisk Stat for at stå bag.

Islamisk Stat har også selv på sin Telegram-kanal taget skylden for angrebet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Efterforskningen fortsætter, sagde talsmand for indenrigsministeriet Abdul Mateen Qani til nyhedsbureauet AFP tidligere torsdag.

- Forbryderne vil blive identificeret så hurtigt som muligt og straffet for deres handlinger, fortsætter han.

Medier i regionen har kunnet fortælle, at der var tale om en selvmordsbomber, der var gået ind i en nyåbnet filial af en bank, som er hjemmehørende i hovedstaden Kabul.

Der stod en gruppe mennesker og ventede på at komme ind i banken i de tidlige formiddagstimer, da eksplosionen lød.

Talibans øverste leder, Hibatullah Mateen, bor i Kandahar. Byen ligger i den sydlige del af landet. Taliban havde sit udspring i Kandahar, som er Afghanistans næststørste by.

Der har i løbet af muslimernes fastemåned, ramadanen, været meldinger om flere eksplosioner rundt omkring i Afghanistan. Men kun få er blevet bekræftet.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere